Tervetuloa mukaan vuoden 2025 kilpailuihin! Tältä sivulta löydät Helsinki Coffee Festivalin & Jäätelö- ja suklaakarnevaalin kilpailuinfot. Tarkistathan niiden kategorioiden ohjeistuksen, joihin osallistut. Kahvikilpailujen kumppanina toimii Wilfa.
Kilpailuilmoittautuminen on sulkeutunut. Kiitos kaikille kilpailuun ilmoittautuneille.
Mikäli sinulla on kysyttävää kilpailuista, olethan yhteydessä: productions@carnivals.fi
Haluamme kehittää vuoden kahvikilpailuja entisestään ja vuoden suodatinkahvi -kilpailut perustettiin aikanaan tavoitteena, että kaikki saisivat parempaa kahvia. Haluammekin palata siihen, mitä varten kilpailu on alunperinkin tehty ja nostaa kilpailussa esille tasalaatuisia, laadukkaita kahveja, jotka sopivat ns. normaalille kuluttajalle. Vuoden suodatinkahvissa haetaan hyvää kahvia, joka on tasapainoinen paahtimon taidonnäyte ja siksi vuoden suodatinkahvikilpailuun osallistuva kahvi täytyy olla pesty ja raakakahvin kilohinnaltaan alle 30 euroa/kg.
Vuoden suodatinkahvin rinnalla haluamme kuitenkin nostaa myös huippulaatuisia ja ns. hifistelykahveja myös esiin, joten loimme uuden Limited Edition -kategorian kilpailuihin. Limited Editionissa voi viedä paahtimon taidonnäytteen uudelle, jopa villille tasolle, jossa kahvin tarina ja prosessointitapa on yksi pisteytyskriteeri. Muuten tässä kategoriassa ei ole rajoja, paahtimo voi siis heittäytyä villiksi ja tuoda uusia trendejä, kahvi-ilmiöitä ja makuja esiin tässä kategoriassa.
Tiistaina 1.4.2025, Kaapelitehdas, Kaapeliaukio 3, 00180 Helsinki.
ILMOITTAUTUMINEN:
Lähetä kilpailukahvin tiedot sunnuntaihin 23.3. mennessä tällä lomakkeella, joka löytyy myös "Tärkeät ilmoitukset" -osiosta.
Kilpailuilmoittautuminen on sulkeutunut. Kiitos kaikille kilpailuun ilmoittautuneille.
MÄÄRÄ JA PAKKAUS:
Toimittakaa mielellään 2 pakkausta kahvia per kategoria. Merkitkää pakkaukseen kahvin nimi ja kilpailukategoria.
TOIMITUS:
Postita tai toimita kilpailuun osallistuva kahvi viimeistään perjantaihin 28.3. mennessä osoitteeseen: Kaapelitehtaan Konttori, Kaapeliaukio 3, 00180 Helsinki
Merkitse pakkaukseen selkeästi, että se on tulossa: "Helsinki Coffee Festival".
SUODATINKAHVI:
- Hintakatto 30 € /kg raakakahvin sisäänostohinta
- Kahvin tulee olla perinteiseen tyyliin ‘washed’ -prosessoitu, ilman lisättyjä aineita (co-ferment) tai lisäfermentointeja (anaerobinen jne.)
- Kahvi tulee toimittaa papuina
- Osallistuvia kahveja on oltava tapahtumassa sekä Suomen markkinoilla riittävästi kilpailun jälkeiseen kysyntään
- Yritys saa osallistua yhdellä tuotteella
KOFEIINITON SUODATINKAHVI
- Hintakatto 30 € /kg raakakahvin sisäänostohinta
- Kahvi tulee toimittaa papuina
- Osallistuvia kahveja on oltava tapahtumassa sekä Suomen markkinoilla riittävästi kilpailun jälkeiseen kysyntään
- Yritys saa osallistua yhdellä tuotteella
Huomio: Olemme lisänneet uuden kategorian, LIMITED EDITION - SUODATINKAHVI, jonka kilpailut järjestetään tapahtuman aikana perjantaina 25.4. Lue lisää alta "Limited Edition - Suodatinkahvi 25.4." kilpailujen kohdalta
VALMISTUS:
Kahvit valmistaa puolueeton ammattibarista Wilfan laitteilla tasalaatuisuuden takaamiseksi.
ARVIOINTIKRITEERIT:
- Makeus
- Hapokkuus
- Tasapaino
- Jälkimaku
Kahvit arvioidaan anonyymisti, ja tasapistetilanteessa tuomaristo päätuomari päättää voittajan.
Huomioithan, että suodatin- ja kofeiiniton kahvi kilpailuissa etsimme mahdollisimman tasapainoisia kahveja. Alta löydät Limited Edition -suodatinkahvikilpailujen ohjeet. Limited Edition - suodatinkahvikilpailussa ei ole rajoja, paahtimo voi siis heittäytyä villiksi ja tuoda uusia trendejä, kahvi-ilmiöitä ja makuja esiin tässä kategoriassa.
KISATUOTTEIDEN SAATAVUUS:
- Kilpailuun osallistuvia tuotteita on oltava saatavilla tapahtumassa sunnuntaihin 27.4. asti, koska kävijöille on luvattu mahdollisuus maistella kisavoittajia.
- Kisatuotteen tulee olla Suomen markkinoilla riittävästi saatavilla julkistamisen jälkeen.
VOITTAJAT:
- Top-3 sijoitukset julkistetaan kilpailuviikolla (vko 14) yrityksille sekä medialle.
Tiistaina 1.4.2024, klo 17-19, Kaapelitehdas, Kaapeliaukio 3, 00180 Helsinki
ILMOITTAUTUMINEN:
Lähetä kilpailutuotteen tiedot viimeistään sunnuntaina 23.3. tällä lomakkeella, joka löytyy myös "Tärkeät ilmoitukset" -osiosta.
Kilpailuilmoittautuminen on sulkeutunut. Kiitos kaikille kilpailuun ilmoittautuneille.
MÄÄRÄ JA PAKKAUS:
Toimittakaa mielellään 2 pakkausta teetä per kategoria. Merkitkää pakkaukseen teen nimi ja kilpailukategoria.
TOIMITUS:
Postita tai toimita teetuotteet viimeistään perjantaihin 28.3. mennessä osoitteeseen:
Kaapelitehtaan Konttori, Kaapeliaukio 3, 00180 Helsinki
Merkitse pakkaukseen selkeästi: "Helsinki Coffee Festival".
KATEGORIAT:
- Musta tee (ei maustettu)
- Vihreä tee (ei maustettu)
- Valkoinen tee (ei maustettu)
- Maustettu tee
KILPAILUSÄÄNNÖT:
- Toimitettavien tuotteiden määrä: Riittävästi 4–6 tuomarille. Suosittelemme 2 pakkausta toimituksessa mahdollisesti tapahtuvien vaurioiden varalta.
- Kilpailukategoria toteutuu, jos osallistujia osallistujia on tarvittava määrä.
- Jokainen yritys voi osallistua yhdellä tuotteella per kategoria:
VALMISTUS:
Kilpailuteet valmistetaan joko
1. Osallistujan saapuessa itse kisapaikalle ja käyttämällä omaa reseptiään. Ilmoitathan tästä kilpailuilmoittautumislomakkeella.
tai
2. Puolueettoman teeammattilaisen toimesta seuraavilla yrityksen ohjeilla, jossa määritelty määrä, aika ja lämpötila.
ARVIOINTIKRITEERIT:
- Tuoksu
- Väri
- Maku
- Tasapainoisuus
- Suutuntuma
- Jälkimaku
- Yleisarvosana
Tuomarit maistelevat teet ilman makeutusta ja maitoa. Haudutetut ja hauduttamattomat teenlehdet tarjotaan erillisellä lautasella tuomariston tarkastelua varten.
KISATUOTTEIDEN SAATAVUUS:
- Kilpailuun osallistuvia tuotteita on oltava saatavilla tapahtumassa sunnuntaihin 27.4. asti, koska kävijöille on luvattu mahdollisuus maistella kisavoittajia.
- Kisatuotteen tulee olla Suomen markkinoilla riittävästi saatavilla julkistamisen jälkeen.
VOITTAJAT:
- Top-3 sijoitukset julkistetaan kilpailuviikolla (vko 14) yrityksille sekä medialle.
Tiistaina 1.4.2024, Kaapelitehtaan Konttori, Kaapeliaukio 3, 00180 Helsinki.
ILMOITTAUTUMINEN:
Lähetä kilpailutuotteen tiedot viimeistään sunnuntaina 23.3. tällä lomakkeella, joka löytyy myös "Tärkeät ilmoitukset" -osiosta.
Kilpailuilmoittautuminen on sulkeutunut. Kiitos kaikille kilpailuun ilmoittautuneille.
MÄÄRÄ JA PAKKAUS:
Tuotetta tulee toimittaa riittävästi 4-6 henkilölle. Jokainen yritys voi osallistua enintään kahdella tuotteella.
TOIMITUS:
Postita tai toimita kilpailutuotteet viimeistään perjantaihin 28.3. mennessä osoitteeseen:
Kaapelitehtaan Konttori, Kaapeliaukio 3, 00180 Helsinki
Merkitse pakkaukseen selkeästi: "Helsinki Coffee Festival".
Kombuchakilpailussa on vain yksi "Vuoden kombucha" -kategoria. Jokainen yritys voi osallistua enintään kahdella tuotteella.
MAISTELU:
Kisakombuchat tarjoillaan tuomareille laseissa anonyymisti.
ARVIOINTIKRITEERIT:
- Makeus
- Tasapaino
- Jälkimaku
- Yleisarvosana
Tasapistetilanteessa voittaja ratkaistaan tuomariston äänestyksellä.
KISATUOTTEIDEN SAATAVUUS:
- Kilpailuun osallistuvia tuotteita on oltava saatavilla tapahtumassa sunnuntaihin 27.4. asti, koska kävijöille on luvattu mahdollisuus maistella kisavoittajia.
- Kisatuotteen tulee olla Suomen markkinoilla riittävästi saatavilla julkistamisen jälkeen.
VOITTAJAT:
- Top-3 sijoitukset julkistetaan kilpailuviikolla (vko 14) yrityksille sekä medialle.
Tiistaina 1.4.2024, Kaapelitehtaan Konttori, Kaapeliaukio 3, 00180 Helsinki.
ILMOITTAUTUMINEN:
Lähetä kilpailutuotteen tiedot viimeistään sunnuntaina 23.3. tällä lomakkeella, joka löytyy myös "Tärkeät ilmoitukset" -osiosta.
Kilpailuilmoittautuminen on sulkeutunut. Kiitos kaikille kilpailuun ilmoittautuneille.
TOIMITUS:
Postita tai toimita kilpailutuotteet viimeistään perjantaihin 28.3. mennessä osoitteeseen:
Kaapelitehtaan Konttori, Kaapeliaukio 3, 00180 Helsinki
Merkitse pakkaukseen selkeästi: "Jäätelö- ja suklaakarnevaalit".
MÄÄRÄ JA PAKKAUS:
Tuotetta tulee toimittaa riittävästi 5-6 henkilölle.
KATEGORIAT:
Jokainen yritys voi osallistua enintään kahdella tuotteella per kategoria.
- Suklaalevy
- Vegaaninen suklaalevy
- Praliini/konvehti
- Vegaaninen praliini/konvehti
KILPAILUSÄÄNNÖT:
Jokaiseen kategoriaan tarvitaan vähintään 5 osallistujaa, jotta kategoria toteutuu kilpailussa.
ARVIOINTIKRITEERIT:
- Maku
- Koostumus
- Ulkonäkö
- Jälkimaku
Tuomaristo arvioi suklaat, ja tasapistetilanteessa voittaja ratkaistaan äänestyksellä.
KISATUOTTEIDEN SAATAVUUS:
- Kilpailuun osallistuvia tuotteita on oltava saatavilla tapahtumassa sunnuntaihin 27.4. asti, koska kävijöille on luvattu mahdollisuus maistella kisavoittajia.
- Kisatuotteen tulee olla Suomen markkinoilla riittävästi saatavilla julkistamisen jälkeen.
VOITTAJAT:
Top-3 sijoitukset julkistetaan kilpailuviikolla (vko 14) yrityksille sekä medialle.
Tapahtuman aikana perjantaina 25.4.2025 kello 16:00–17:00
Paikka: Valssaamo, Helsinki Coffee Festival, Kaapelitehdas, Kaapeliaukio 3, 00180 Helsinki.
ILMOITTAUTUMINEN:
Lähetä kategorian ja tuotteen tiedot viimeistään sunnuntaina 13.4. tällä lomakkeella, joka löytyy myös "Tärkeät ilmoitukset" -osiosta.
Kilpailuilmoittautuminen on sulkeutunut. Kiitos kaikille kilpailuun ilmoittautuneille.
KILPAILUTUOTTEEN TOIMITUS KISAPÄIVÄNÄ:
- Kaikille yrityksille jaetaan etukäteen kilpailupäivän aikaslotit, jolloin kilpailutuote tulee olla valmiina haettavaksi omalla osastolla.
- JSK-tiimi toimittaa etukäteen osastolle kulhot, joissa kilpailutuote tarjoillaan tuomaristolle. Kilpailutuotetta tarvitaan noin 1 dl per kulho/tuomari.
- JSK-tiimi noutaa kilpailutuotteet osastoiltanne ja toimittaa ne tuomareille arvioitavaksi.
- Tuotetta tulee olla riittävästi 4–6 tuomarille.
KATEGORIAT:
Yksi yritys voi osallistua kuhunkin kategoriaan kahdella tuotteella:
- Jäätelö
- Vegaaninen jäätelö
- Gelato
- Sorbetti
KILPAILUSÄÄNNÖT:
Jokaisessa kategoriassa tulee olla vähintään 6 osallistujaa, jotta kategoria toteutuu osana kilpailua.
Yritys voi osallistua jokaisen kategoriaan kahdella tuotteella. Näistä tuotteista paremman tuloksen saanut sijoittuu.
ARVIOINTIKRITEERIT:
- Maku
- Koostumus
- Ulkonäkö
- Jälkimaku
Tuomaristo arvioi tuotteet, ja tasapistetilanteessa voittaja ratkaistaan äänestyksellä.
KISATUOTTEIDEN SAATAVUUS:
- Kilpailuun osallistuvia tuotteita on oltava saatavilla tapahtumassa sunnuntaihin 27.4. asti, koska kävijöille on luvattu mahdollisuus maistella kisavoittajia.
- Kisatuotteen tulee olla Suomen markkinoilla riittävästi saatavilla julkistamisen jälkeen.
VOITTAJAT:
- Top-3 sijoitukset ilmoitetaan pisteiden laskun jälkeen tapahtuman lavaohjelmassa perjantaina 25.4.
Haluamme kehittää vuoden kahvikilpailuja entisestään ja vuoden suodatinkahvi -kilpailut perustettiin aikanaan tavoitteena, että kaikki saisivat parempaa kahvia. Haluammekin palata siihen, mitä varten kilpailu on alunperinkin tehty ja nostaa kilpailussa esille tasalaatuisia, laadukkaita kahveja, jotka sopivat ns. normaalille kuluttajalle. Vuoden suodatinkahvissa haetaan hyvää kahvia, joka on tasapainoinen paahtimon taidonnäyte ja siksi vuoden suodatinkahvikilpailuun osallistuva kahvi täytyy olla pesty ja raakakahvin kilohinnaltaan alle 30 euroa/kg.
Vuoden suodatinkahvin rinnalla haluamme kuitenkin nostaa myös huippulaatuisia ja ns. hifistelykahveja myös esiin, joten loimme uuden Limited Edition -kategorian kilpailuihin. Limited Editionissa voi viedä paahtimon taidonnäytteen uudelle, jopa villille tasolle, jossa kahvin tarina ja prosessointitapa on yksi pisteytyskriteeri. Muuten tässä kategoriassa ei ole rajoja, paahtimo voi siis heittäytyä villiksi ja tuoda uusia trendejä, kahvi-ilmiöitä ja makuja esiin tässä kategoriassa.
Perjantaina 25.4.2025(kellonaika päivittyy)
Paikka: Puristamo, Helsinki Coffee Festival, Kaapelitehdas, Kaapeliaukio 3, 00180 Helsinki.
ILMOITTAUTUMINEN
Lähetä kilpailukahvin tiedot sunnuntaihin 13.4. mennessä tällä lomakkeella, joka löytyy myös "Tärkeät ilmoitukset" -osiosta.
Kilpailuilmoittautuminen on sulkeutunut. Kiitos kaikille kilpailuun ilmoittautuneille.
VALMISTUS
Yritys valmistaa oman Limited Edition - suodatinkahvin itse omalla osastollaan haluamallaan tavalla. Kahveja valmistetaan 4–6 tuomarille. Valmistustapa on vapaavalintainen.
AIKATAULUT:
Kaikille osallistujille jaetaan aikaslotit, jolloin kilpailukahvit tulee olla valmiina toimitettavaksi tuomaristolle.
KUPIT:
Helsinki Coffee Festival -tiimi toimittaa etukäteen kilpailussa käytettävät kupit jokaiselle osallistujalle. Tuomareita kisoissa on noin 4-6. Kuppien tilavuus on 1,5 dl ja n. 1dl kilpailutuotetta riittää per kuppi/tuomari.
TOIMITUS:
Festival-tiimi noutaa kisatuotteet osallistujan osastolta ja toimittaa ne tuomareille.
- Paahtimo saa osallistua kilpailuihin yhdellä suodatinkahvilla
- Limited Edition - Suodatinkahvissa ei ole hintakattoa tai muitakaan sääntöjä.
Kahvit arvioidaan anonyymisti, ja tasapistetilanteessa tuomaristo päätuomari päättää voittajan.
MAKU 80 %
- Makeus
- Hapokkuus
- Tasapaino
- Jälkimaku
TIETO KAHVISTA 20 %
- Ilmoittautumisen yhteydessä jokainen paahtimo pääsee kertomaan kahvistaan lyhyesti (300 merkkiä). Pisteitä tästä saa esimerkiksi kahvin innovatiivisuudesta, tarinasta, alkuperästä tai valmistustavasta. Tekstissä ei saa olla tunnistettavia tietoja paahtimosta.
KISATUOTTEIDEN SAATAVUUS:
Kilpailuun osallistuvia tuotteita on oltava saatavilla tapahtumassa sunnuntaihin 27.4. asti, koska kävijöille on luvattu mahdollisuus maistella kisavoittajia.
VOITTAJAT:
Top-3 sijoitukset ilmoitetaan pisteiden laskun jälkeen tapahtuman lavaohjelmassa perjantaina 25.4.
Perjantaina 25.4.2025 (kellonaika päivittyy)
Paikka: Puristamo, Helsinki Coffee Festival, Kaapelitehdas, Kaapeliaukio 3, 00180 Helsinki.
ILMOITTAUTUMINEN
Lähetä kilpailukahvin tiedot sunnuntaihin 13.4. mennessä tällä lomakkeella, joka löytyy myös "Tärkeät ilmoitukset" -osiosta.
Kilpailuilmoittautuminen on sulkeutunut. Kiitos kaikille kilpailuun ilmoittautuneille.
VALMISTUS
Yritys valmistaa oman kilpailuespressonsa itse omalla osastollaan. Espressoja valmistetaan 4–6 tuomarille. Mikäli teillä ei ole omaa espressolaitetta mukana, ilmoita laitteen tarpeesta viimeistään 13.4. kilpailuilmoittautumislomakkeella. Silloin yritys valmistaa espressot kumppanimme La Marzocco espressolaitteilla.
AIKATAULUT:
Kaikille osallistujille jaetaan aikaslotit, jolloin espresson tulee olla valmiina toimitettavaksi tuomaristolle.
KUPIT
Helsinki Coffee Festival -tiimi toimittaa etukäteen kilpailussa käytettävät kupit jokaiselle osallistujalle. Espressokupin tilavuus on 15 cl ja kilpailutuotetta riittää 10cl per kuppi.
TOIMITUS
Festival-tiimi noutaa kisatuotteet osallistujan osastolta ja toimittaa ne tuomareille.
ESPRESSO:
- Hintakatto 30 € /kg raakakahvin sisäänostohinta
- Paahtimo saa osallistua kilpailuihin yhdellä espressolla.
Kahvit arvioidaan anonyymisti, ja tasapistetilanteessa tuomaristo päätuomari päättää voittajan.
ARVIOINTIKRITEERIT:
- Makeus
- Hapokkuus
- Tasapaino
- Jälkimaku
KISATUOTTEIDEN SAATAVUUS:
Kilpailuun osallistuvia tuotteita on oltava saatavilla tapahtumassa sunnuntaihin 27.4. asti, koska kävijöille on luvattu mahdollisuus maistella kisavoittajia.
Kisatuotteen tulee olla Suomen markkinoilla riittävästi saatavilla julkistamisen jälkeen.
VOITTAJAT:
Top-3 sijoitukset ilmoitetaan pisteiden laskun jälkeen tapahtuman lavaohjelmassa perjantaina 25.4.
Vuoden paahtimo:
Vuoden paahtimo valitaan suodatinkahvi, kofeiiniton kahvi, espresso ja limited edition -suodatinkahvikilpailuissa pärjäämisen mukaan. Vuoden paahtimo palkitaan tapahtumassa lauantaina 26.4. klo. 14:30
Yleisön suosikki:
Tapahtuman kävijät sekä ammattilais- että kuluttajapäivissä saavat äänestää koko tapahtuman ajan suosikkiosastojaan. Suosikit palkitaan Helsinki Coffee Festival ja Jäätelö- ja Suklaakarnevaalien sosiaalisissa medioissa.