AMMATTILAISPÄIVÄ

HELSINKI COFFEE FESTIVAL AMMATTILAISPÄIVÄ 25.4.2025

REKISTERÖIDY AMMATTILAISPÄIVÄÄN TÄSTÄ LINKISTÄ

Helsinki Coffee Festivalin ammattilaispäivä järjestetään  25.4.2025 klo 11 - 17 Helsingin Kaapelitehtaalla.
Ammattilaispäivään osallistuminen on maksutonta rekisteröityneille.

Ammattilaispäivän puhujat julkaistaan myöhemmin, mutta voit jo nyt rekisteröityä alan inspiroivimpaan päivään!

Pääset maistelemaan laajimman kattauksen uusimpia kahvi-, tee-, kombucha-, jäätelö- ja suklaamakuja ainutlaatuisessa festaritunnelmassa!

Tapahtumaan osallistuu monipuolinen joukko ammattilaisia, kuten:
- Kahvilat, baristat ja kahvilayrittäjät.
- Markkinoinnin, konsultoinnin ja ravintola-alan ammattilaiset.
- Opiskelijat ja opettajat, erityisesti elintarvikealan koulutuksesta.
- Median edustajat.

Miksi osallistua?
- Tule tapaamaan näyttelleasettajia ja tutustumaan heidän tuotteisiinsa.
- Tule verkostoitumaan alan ammattilaisten ja yritysten kanssa.
- Yhteistyökumppaneiden tai liiketoimintamahdollisuuksien etsiminen.

⭐ Hanki ravintolaan, kahvilaan, paahtimoon, toimistolle uusimpia kahvi- ja teelaitteita.
🏆 Pääset myös ensimmäisenä maistamaan vuoden suodatinkahvit, kofeiinittomat kahvit, teet, kombuchat ja suklaat.
💡 Tule inspiroitumaan, maistelemaan satoja tuotteita ja tutustumaan uutuuksiin sekä trendeihin elämyksellisessä festaritunnelmassa.
☕ Tule tutustumaan tämän hetken mielenkiintoisimpiin paahtimoihin - mukana Suomen parhaimmat kahvit!
☕ Tutustu eri teelajikkeisiin ja -trendeihin
💛 Maistele kombucha-, jäätelö- ja suklaauutuuksia
💟 Tutustu artesaanikahvin, -suklaan, -jäätelön, -teen ja -kombuchan tekijöihin

Katso päivittyvä lista osastoista: 

Helsinki Coffee Festivaleille osallistuvat yritykset

Jäätelö- ja suklaakarnevaaleille osallistuvat yritykset

Ammattilaispäivä on tarkoitettu horeca- ja retail-alan ammattilaisille, paahtimoille, jäätelön ja suklaan valmistajille ja brändeille, laitetoimittajille, toimistoille ja yrityksille, joille kahvikulttuuri on tärkeää, sekä alan opiskelijoille (horeca-alan oppilaitosten päättävien luokkien 18 vuotta täyttäneet opiskelijat).


AMMATTILAISPÄIVÄ: VERKOSTOITUMISTA JA UUTUUKSIA FESTARITUNNELMASSA

Kokosimme yhteen viime vuoden ammattilaispäivän kävijäpalautteen sekä teimme koosteen ketä ammattilaispäivässä vierailee ja mistä syystä. Suurin osa osallistujista oli suoraan kahvialaan tai siihen liittyviin toimialoihin kytkeytyviä ammattilaisia. Lisäksi mukana oli osallistujia, jotka etsivät yhteistyömahdollisuuksia.

KÄVIJÖIDEN OMINAISUUDET

Tapahtumaan osallistui monipuolinen joukko ammattilaisia, kuten:

  • Kahvilat, baristat ja kahvilayrittäjät.
  • Markkinoinnin, konsultoinnin sekä horeca-alan ammattilaiset.
  • Opiskelijat ja opettajat, erityisesti elintarvikealan koulutuksesta.
  • Median edustajat.

TÄRKEIN SYY OSALLISTUMISEEN

Osallistumisen keskeisiä syitä olivat:

  1. Verkostoituminen alan ammattilaisten ja yritysten kanssa.
  2. Uusien trendien ja tuotteiden löytäminen.
  3. Yhteistyökumppaneiden tai liiketoimintamahdollisuuksien etsiminen.
  4. Oman brändin tai tuotteen esille tuominen.

Joillakin osallistujilla oli myös erityisiä tavoitteita, kuten yhteistyömahdollisuuksien tutkiminen.

TAPAHTUMAN PARHAAT PUOLET

Osallistujat nostivat esiin seuraavat kohokohdat:

  • Värikäs ja viihtyisä tunnelma.
  • Laadukkaat kahvit ja monipuoliset maistiaiset (esim. suklaat, teet ja jäätelöt).
  • Mahdollisuus verkostoitua ja keskustella suoraan alan johtajien ja näytteilleasettajien kanssa.
  • Näytteilleasettajien monipuolisuus ja uusien trendien löytäminen.
  • Erityiset aktiviteetit ja ohjelma.
  • Vastuullisuuteen liittyvät toimenpiteet, kuten pantilliset kupit, saivat kiitosta.

PARANNETTAVAA

Vaikka tapahtuma sai paljon positiivista palautetta, seuraavat osa-alueet kaipaavat kehittämistä:

  1. Ruuhkien hallinta:
    • Osallistujat kokivat tungosta tietyissä kohdissa, erityisesti vilkkaimpina aikoina.
    • Olemmekin pidentäneet nyt ammattilaispäivän kestoa ja tänä vuonna ammattilaispäivä on klo 11-17.
  2. Selkeämpi opastus ja ohjelmaviestintä:
    • Osa kävijöistä koki tapahtuman navigoinnin ja ohjelman löytämisen haastavaksi.
    • Pyrimme tänä vuonna viestimään ohjelmasta paremmin ja selkeämmin.
  3. Maistelukuppien yhdenmukaisuus:
    • Vaikka pantillisia kuppeja arvostettiin, yksittäisillä pisteillä käytettiin kertakäyttöisiä kuppeja, mikä aiheutti sekaannusta.
    • Kehotamme kaikkia kestokuppien käyttöön ja kannustamme vähentämään kertakäyttöisten astioiden käyttöä. Myös ammattilaispäivään voi ottaa oman kupin mukaan!
    • Tuomme myös uusia ratkaisuja tähän tänä vuonna.
  4. Tilaan liittyvää:
    • Melutaso teki kommunikaatiosta ja ohjelman seuraamisesta hankalaa tietyillä alueilla.
    • Yksi festivaalimme keskeisin tunnelman luoja on tarkkaan kuratoidut DJ:t, jotka soittavat vinyylilevyjä. Musiikilla on tutkitusti hyviä vaikutuksia viihtyvyyteen ja kokemukseen tilasta. Säädämme musiikin tasoja tänä vuonna niin, että ne on optimoitu tilojen mukaan.
  5. Ammattilaisuus edellä:
    • Osallistujat toivoivat liiketoimintakeskeisempää ohjelmaa, erityisesti B2B-tarpeisiin.
    • Ehdotuksia olivat esimerkiksi työpajat, demot ja liiketoimintaan keskittyvät aktiviteetit.
    • Tuomme ohjelmaan tänä vuonna lisää koulutuksellista sisältöä.
  6. Sisääntuloprosessi:
    • Sisäänpääsyä pidettiin sekavana, eikä jonoista tai rekisteröinnistä ollut selkeää ohjeistusta.
    • Parannamme tätä tänä vuonna mm. QR-koodillisilla pääsylipuilla.

 

JOHTOPÄÄTÖS

Ammattilaispäivää arvostettiin erityisesti sen elävästä tunnelmasta, monipuolisista tarjottavista ja verkostoitumismahdollisuuksista. Parannukset ruuhkien hallintaan, viestintään ja tapahtuman ohjelmaan voisivat kuitenkin tehdä kokemuksesta entistä sujuvamman ja kiinnostavamman kaikille osallistujille. Näillä muutoksilla tapahtuma nousee vieläkin korkeammalle tasolle.

REKISTERÖIDY AMMATTILAISPÄIVÄÄN TÄSTÄ LINKISTÄ

EN

FI

Herkullisempaa palvelua evästeillä
Käytämme palveluissamme evästeitä, joiden avulla palvelumme toimivat toivotulla tavalla ovat sinulle houkuttelevampia.

Voit antaa suostumuksesi painamalla "Hyväksy". Voit myös muuttaa valintojasi myöhemmin "Evästeasetukset"-linkin kautta.
Tietosuojaseloste