KLIKKAA TÄSTÄ MEDIAN AKKREDITOITUMISEEN!
Tervetuloa akkreditoitumaan!
Helsinki Coffee Festival sekä vuoden herkullisin tapahtuma Jäätelö- ja suklaakarnevaali järjestetään samana viikonloppuna, saman katon alla Helsingin Kaapelitehtaalla 19.-21.4.2024
Pohjoismaiden suurin kahvifestivaali Helsinki Coffee Festival järjestetään huhtikuussa 2024. Yhden viikonlopun ajan Helsinkiin syntyy Suomen suurin kahvikauppa ja pop up -kahvila, jossa on laajin valikoima pienten ja isojen paahtimoiden kahveja. Kahvin luontevana kaverina pääsee maistelemaan myös teetä ja kombuchaa.
Samana viikonloppuna ja samoissa tiloissa järjestetään myös Jäätelö- ja suklaakarnevaali. Tapahtuma on ainutlaatuinen herkuttelukarnevaali kaikenikäisille, jossa tutustutaan kesän uutuusmakuihin ja maistellaan jäätelöä sekä suklaata saman katon alla.
Akkreditointilomake on tarkoitettu median edustajille.
-
Tiedote 21.4.2024
Herkuttelutapahtuma Kaapelitehtaalla teki yleisöennätyksen
Pohjois-Euroopan suurin kahvifestivaali Helsinki Coffee Festival ja vuoden herkullisin tapahtuma Jäätelö- ja suklaakarnevaali teki yleisöennätyksen ja Kaapelitehdas täyttyi viikonloppuna yli 10 000 kävijästä. Kävijöitä oli enemmän kuin viime vuonna. Tapahtumassa palkittiin myös vuoden kahveja, teetä, jäätelöitä, suklaita ja kombuchoita. Sunnuntaina julkistettiin vuoden paahtimo ja kahvivaikuttaja.
Helsingin Kaapelitehdas täyttyi jälleen herkuttelijoista, kun vuodesta 2015 järjestetty Helsinki Coffee Festival sekä vuodesta 2018 järjestetty Jäätelö- ja suklaakarnevaali järjestettiin kolmannen kerran samaan aikaan.
"Mahtavaa, että ihmiset tulivat herkuttelemaan ja viihtymään Kaapelitehtaalle. Kolmepäiväisessä tapahtumassa pääsi uppoutumaan kahvin, teen, kombuchan, suklaan ja jäätelön maailmaan sekä herkuttelemaan kevään ja kesän uutuusmauilla", kuvailee yksi tapahtuman perustajista Maija Kestilä.
Perjantaiaamuna 19.4. julkistettiin suodatinkahvin, kofeiinittoman kahvin, kombuchan, mustan, vihreän ja maustetun teen sekä suklaiden voittajat. Espresso ja vuoden jäätelö, vuoden gelato sekä vuoden sorbetti -kilpailut käytiin ja julkistettiin tapahtumassa perjantai-iltana. Sunnuntaina 21.4. selvisi vuoden 2024 paahtimo ja kahvivaikuttaja.
Vuoden paahtimoksi 2024 valittiin 27 eri paahtimon joukosta helsinkiläinen Good Life Coffee Roasters, joka pärjäsi tasaisesti vuoden suodatinkahvi ja espressokilpailuissa sekä yleisöäänestyksessä.
Vuoden paahtimon valintaan vaikuttaa sijoitus vuoden suodatinkahvissa (⅓), espressossa (⅓) sekä yleisöäänestyksessä, ammattilaispäivän äänestys sekä tapahtuman yleisöäänestys (⅓).
Vuoden paahtimo
Vuoden kahvivaikuttaja on valittu tapahtumassa vuodesta 2018 ja tänä vuonna kahviammattilaiset saivat ehdottaa ehdokkaita, joista neljä eniten ehdotuksia saaneet pääsivät tapahtuman yleisöäänestykseen. Kilpailun voittaja valitaan yleisöäänestyksen perusteella.
Vuoden kahvivaikuttaja
Vuoden suodatinkahvi-, kofeiiniton kahvi-, kombucha-, musta, vihreä ja maustettu tee, suklaa, espresso, vuoden jäätelö, vuoden gelato sekä vuoden sorbetti -kilpailujen voittajat löytyvät aiemmista tiedotteista.
Ensi vuonna Helsinki Coffee Festival ja Jäätelö- ja suklaakarnevaali järjestetään Kaapelitehtaalla 25.-27.4.2025. Helsinki Coffee Festival juhlii 10-vuotista taivaltaan ensi vuonna.
Tiedote 19.4.2024
Pohjois-Euroopan suurimmilla kahvifestivaaleilla Helsinki Coffee Festivaleilla ja Jäätelö- ja suklaakarnevaaleilla palkittiin tänään 19.4. vuoden suodatinkahvit, kofeiinittomat kahvit, suklaat neljässä eri kategoriassa, teet kolmessa eri kategoriassa sekä kombuchat. Vuoden suodatinkahvi valittiin kahdeksatta kertaa.
Tänä vuonnakin moni suodatinkahvikilpailun kahvi tuli Kolumbiasta. Sekä suodatin että kofeiinittoman kahvin kolmen parhaan joukossa loistaa kolumbialaiset kahvit. Ainoastaan yksi top 3 -kahveista tuli Hondurasista.
Paras suodatinkahvi paahdetaan Helsingissä ja kofeiiniton Espoossa
Tuomaristo valitsi vuoden suodatinkahvit 22 eri paahtimon kahvien joukosta. Voittajiksi julistettiin helsinkiläisen pienpaahtimon Good Life Coffee Roastersin kolumbialainen Monteblanco, mixed process by Rodrigo Sanchez -kahvi. Vuoden kofeiinittomaksi kahviksi valittiin espoolaisen pienpaahtimo Espoon Kahvipaahtimon El Placer - Sebastian Ramirez's - Red Fruits decaf -kahvi.
Kofeiinittomissa kahveissa kilpaili 17 eri kahvia, mikä on 20 % enemmän kuin viime vuonna. Kofeiinittomien kahvien suosio kasvaa ja kahvit ovat yhä laadukkaampia.
Tuomaristo arvioi kahvien makeutta, tasapainoa, makua ja jälkimakua. Tuomarit maistelivat kahvit sokkona. Raati koostui kahvin ammattilaisista sekä ruoka-alan vaikuttajista, johon kuuluivat barista Noora Ikonen, kahviammattilainen Matias Merikukka sekä kahvikilpailun pääyhteistyökumppanin Wilfan edustajat kahvilaiteasiantuntija Niko Olkkonen.
Suodatinkahvit sekä kofeiinittomat kahvit kilpailussa valmisti puolueeton ammattibarista. Kahvien tasalaatuisuuden ja samanlaisien valmistusolosuhteiden varmistamiseksi kilpailukahvit valmistettiin Wilfan Black Performance -keittimellä ja kahvipavut jauhettiin Wilfan Uniform -myllyillä. Valmistustapa valittiin niin, että kotioloissa pääsee samanlaisiin makuelämyksiin helposti maistelemaan vuoden suodatinkahvia.
Vuoden suodatinkahvi
Vuoden kofeiiniton kahvi
“Kovatasoinen kilpailu, laadukkaampia kahveja kuin viime vuonna. Tiukka skaba ja moni kahvi sai korkeat pisteet”, kuvailee tuomari Matias Merikukka suodatinkahvikilpailun tasoa.
“Molemmissa kahvikilpailuissa mukana oli rohkeita kahveja, jotka yllättivät positiivisesti! Viisi vuotta sitten maistoi selkeästi, mikä kahveista oli kofeiiniton. Nykyään nähdään enemmän aikaa ja vaivaa kofeiinittomiin kahveihin”, kuvailee tuomari Niko Olkkonen.
“Huomaa että on panostettu kofeiinittomiin kahveihin. Taso selkeästi nousee koko ajan. Ei erottaisi, ovatko nämä kofeiinittomia kahveja vai kofeiinillisia”, kuvailee tuomari Noora Ikonen.
Vuoden kombuchat valittiin 10 eri tuotteen joukosta. Kombuchatuomareina toimivat huippukokki Sasu Laukkonen, teeasiantuntija Jarkko Myllykangas sekä Teenystävät ry:n puheenjohtaja Petra Tandefelt.
Vuoden kombucha
Vuoden teet valittiin kolmessa eri kategoriassa: musta, vihreä ja maustettu tee. Vuoden mustassa teessä kilpailu viisi eri teetä, vihreässä kuusi eri teetä sekä maustetussa seitsemän. Teekilpailun tuomareina olivat teeasiantuntijat Marie Cazes ja Jarkko Myllykangas sekä Teenystävät ry:n puheenjohtaja Petra Tandefelt.
Vuoden vihreä tee
Vuoden musta tee
Vuoden maustettu tee
Vuoden suklaalevy, vegaaninen suklaalevy, vuoden praliini ja vegaaninen praliini valittiin myös Jäätelö- ja suklaakarnevaaleilla.
Vuoden suklaa -tuomareina toimivat huippukokki Sasu Laukkonen, ruokatoimittaja Sanna Mansikkamäki, ruokatoimittaja Mariaana Nelimarkka sekä jälkiruoka-asiantuntija Miiro Tähti.
Vuoden suklaat on valittu vuodesta 2019 Jäätelö- ja suklaakarnevaaleilla. Tänä vuonna kisassa oli neljä eri kategoriaa vuoden suklaalevy (20 eri levyä), vuoden praliini (15 eri suklaata), vuoden vegaaninen suklaalevy (18 eri levyä) sekä vuoden vegaaninen praliini (13 suklaata).
Vuoden suklaalevy
Vuoden vegaaninen suklaalevy
Vuoden praliini
Vuoden vegaaninen praliini
Tiedote 19.4.2024
Pohjois-Euroopan suurimmilla kahvifestivaaleilla Helsinki Coffee Festivaleilla ja Jäätelö- ja suklaakarnevaaleilla palkittiin tänään 19.4. myös vuoden espressot sekä vuoden jäätelöt eri kategoriassa. Vuoden espresso valittiin kahdeksatta kertaa.
Paras espresso paahdetaan Espoossa
Tuomaristo valitsi vuoden espressot 17 eri paahtimon kahvien joukosta. Voittajiksi julistettiin espoolaisen pienpaahtimon Espoon Kahvipaahtimon etiopialainen
Tuomaristo arvioi kahvien ja teen makeutta, tasapainoa, makua ja jälkimakua. Tuomarit maistelivat kahvit sokkona. Raati koostui kahvin ammattilaisista paahtimon omistaja, vuoden nuori kahvivaikuttaja 2023 Kimia Bergesonista, barista Noora Ikosesta, kahvitutkija Tia Mäkisestä sekä kahviammattilainen John Söderlundista.
Osa kilpailijoista valmisti espressot osastoillaan ja osa La Marzoccon tarjoamalla espressolaitteella.
Vuoden espresso
Tuomarit pitivät espressojen valikoimaa vaihtelevana.
”Kisakahveista löytyy espressoja kaikkien makuun”, sanoo tuomari Tia Mäkinen.
”Mukana oli paljon kiinnostavia espressoja!” kertoo tuomari Kimia Bergeson.
”Hapokkuus oli vahvasti läsnä! Klassisesta espressosta mentiin new age -tyyliin, porukka lähtenyt rohkeasti myös klassisilla espressoilla mukaan,” kuvailee tuomari John Söderlund.
”Selkeämmät erot kuin suodatinkahveissa, isompi skaala laidasta laitaan,” kuvailee Noora Ikonen, joka toimi tuomarina myös vuoden suodatinkahvi ja kofeiiniton kahvi kilpailuissa.
Voittajaespressoa tuomarit ylistivät voittajaespressoa sanoilla “Maut olivat hienosti hallinnassa”, sanoo Söderlund ja “Todella makea alku ja jäi ihanan pehmeä jälkimaku”, kuvailee Bergeson.
Vuoden jäätelöt valittiin kolmessa eri kategoriassa
Vuoden jäätelö -tuomareina toimivat toimittaja, olutsommelier Maria Markus, ruokatoimittaja Mariaana Nelimarkka, yrittäjä, keittiömestari Miki Puikkonen sekä Robert's Coffeen gelatomestari Toni Sinkkonen.
Vuoden jäätelö -kilpailuissa kisattiin kolmessa eri kategoriassa:
Tuomarit maistelivat jäätelöitä sokkona ja arvioivat niiden koostumusta, makua, jälkimakua ja ulkonäköä. Vuoden jäätelöt on valittu vuodesta 2019 Jäätelö- ja suklaakarnevaaleilla.
Vuoden jäätelö
Vuoden gelato
Vuoden sorbetti
“Hienoa, että tullut jäätelöihin trendikkäästi värejä. Vahvoja punaisen ja keltaisen sävyjä. Maut ovat vahvistuneet ja korostuneet nyt, mikä on hienoa”, kuvailee tuomari Miki Puikkonen.
“Hyvä taso, laatutuotteita, intensiivisiä makuja. Myös yllättäviä makuja, mitä ennen en ole maistanut, erityisesti sorbeteissa”, kuvailee tuomari Maria Markus.
“Hyvälaatuisia jäätelöitä. Oli helppo valita parhaat. Joukossa oli myös yllättäviä ja riitasointuisiakin makuja”, kuvailee tuomari Mariaana Nelimarkka.