Median akkreditointi löytyy täältä.
Laadukas, elämyksellinen tapahtuma tuo yhteen parhaat kahvit, teet, kombuchat, jäätelöt ja suklaat 25.-27.4.2025 Kaapelitehtaalle.
Pohjois-Euroopan suurin kahvifestivaali Helsinki Coffee Festival viettää 10-vuotisjuhlavuottaan. Festivaalilla pääsee maistelemaan pienempien ja suurempien paahtimoiden kahvia, teetä sekä testaamaan kahvilaitteita ja oppimaan erilaisia tapoja tehdä kahvia kotona sekä löytämään uusia lempimakuja.
Samaan aikaan elämyksellisellä Kaapelitehtaalla pääsee herkuttelemaan Jäätelö- ja suklaakarnevaaleille, jota on järjestetty vuodesta 2018. Tapahtumassa tutustutaan kesän uutuusmakuihin ja jäätelömaistiaisiin, laadukkaisiin ostettaviin annoksiin sekä moniin eri suklaamakuihin. Kotiin voi ostaa mukaan myös erilaisia artesaanisuklaita.
Tapahtumat hivelevät kaikkia aisteja ja maistelun lomassa voi nauttia DJ:n soittamasta musiikista ainutlaatuisessa tunnelmassa, innostavasta lava- sekä muusta ohjelmasta.
-
Tiedote 25.2.2025
Pohjois-Euroopan suurin kahvifestivaali Helsinki Coffee Festival viettää tänä vuonna 10-vuotisjuhlavuottaan Kaapelitehtaalla 25.-27. huhtikuuta 2025. Tapahtuma on vuosien varrella seurannut suomalaisten kahvitottumuksia erilaisten kyselyiden kautta. Kymmenessä vuodessa kahvikulttuurissa on tapahtunut muutoksia.
Suomalaisten kahvitottumukset ja niiden muutokset
Suomalaiset ovat pysyneet kahvikansana, ja päivittäin kahvia juovien määrä on pysynyt tasaisesti korkeana. Useimmat juovat 2–4 kuppia päivässä, mutta kahviharrastajien joukossa on myös niitä, jotka nauttivat yli 5 kuppia päivittäin.
“Kyselyjen perusteella yhä useammat ovat alkaneet panostaa kotikahvin laatuun hankkimalla kahvimyllyjä ja erikoisvalmistusvälineitä, mikä viittaa kasvavaan kiinnostukseen tuoreena jauhetun kahvin makuun ja laadukkaampaan kahvinkulutukseen”, kertoo yksi tapahtuman perustajista Maija Kestilä.
Suosituimmat kahvityypit ja valmistustavat
Suodatinkahvi on yhä suosituin tapa nauttia kahvia. Vaaleapaahtoinen suodatinkahvi on suomalaisten kestosuosikki. Kahvifestivaaleilla on valittu vuoden suodatinkahvi vuodesta 2017 ja pienpaahtimot sekä kuluttajat suosivat yhä enemmän vaaleapaahtoisia, hedelmäisiä ja hapokkaita kahveja. Kolumbia ja Etiopia ovat kahvin alkuperämaina vakiinnuttaneet asemansa.
- Kahvinkeittimen rinnalle on tullut vaihtoehtoisia manuaalisia valmistusmenetelmiä suodatinkahville, kuten Aeropress, Chemex ja V60.
- Espresso-pohjaiset juomat (latte, cappuccino, flat white) ovat erityisesti nuorten suosiossa.
- Kylmäuutettu kahvi (cold brew) ja nitrokahvi ovat kasvaneet trendinä vuodesta 2019 lähtien ja pysyneet suosittuina.
- Kasviperäiset maidot, kuten kaura- ja soijamaito, ovat yhä yleisempiä kahvinjuojien keskuudessa.
- Laadukkaan suodatinkahvin arvostus on kasvanut, ja kotioloissa haetaan entistä parempia makuelämyksiä.
Kahvilakäyttäytyminen ja kahvikulttuurin kehitys
Kahvilakulttuuri on muuttunut enemmän elämysten ja sosiaalisen kanssakäymisen keskukseksi, jossa tarjolla on entistä enemmän erikoiskahveja ja laatujuomia.
- Pienpaahtimoiden ja erikoiskahvien suosio on kasvanut huomattavasti viime vuosina.
- Koronavuodet vaikuttivat kahvilakulttuuriin: ihmiset alkoivat panostaa entistä enemmän kotona valmistettuun kahviin ja uusien laitteiden ja valmistustapojen kokeiluun.
- Pienpaahtimoiden tärkeys on noussut vuosien varrella, kun kuluttajat ovat alkaneet tietoisemmin tukea kotimaisia kahvitoimijoita ja suosia paikallista paahtamista.
- Suomessa on noin 50 pienpaahtimoa.
Muuttuvat trendit ja kiinnostuksen kohteet
Ekologisuus ja vastuullisuus ovat nousseet merkittäviksi tekijöiksi kuluttajien kahvivalinnoissa.
- Yhä useampi haluaa tietää kahvinsa alkuperästä ja valitsee vastuullisesti tuotettuja kahveja. Monet kahvifestivaaleille osallistujat ovat ilmaisseet kiinnostusta vastuullisempiin kahveihin, reilun kaupan ja luomukahvien kysyntä on kasvanut.
- Paahtimot ovat lisänneet tuotevalikoimaansa uudistavia ja innovatiivisia käsittelymenetelmiä, kuten anaerobinen fermentointi.
- Kasvipohjaisten maidonkorvikkeiden suosio jatkaa kasvuaan ja on nyt valtavirtaa, erityisesti kauramaito on monien vakiovalinta.
Muutokset vuosien varrella
2015–2017: Suodatinkahvi dominoi, erikoiskahvien ja pienpaahtimoiden suosio alkoi kasvaa. Cold brew alkoi tulla markkinoille.
2018–2019: Kasvipohjaisten maitovaihtoehtojen suosio kasvoi, pienpaahtimot ja vastuullisesti tuotetut kahvit alkoivat kiinnostaa enemmän.
2020-2022: Koronapandemia muutti kahvin kulutusta: kotibaristojen määrä kasvoi, pienpaahtimoiden tukeminen yleistyi ja erikoiskahvien kulutus siirtyi enemmän kotiympäristöön.
2023–2024: Kahviharrastaminen on vahvistunut entisestään. Kahvinjuonti nähdään osana kokemuksellista nautintoa, ja kuluttajat haluavat panostaa laatuun, vastuullisuuteen, valmistusmenetelmiin ja elämyksellisyyteen. Kahvilakulttuuri on vahvistunut, ja kahvinjuonnista on tullut enemmän sosiaalinen ja elämyksellinen tapahtuma.
“Kahvitottumuksemme ovat muuttuneet monipuolisemmiksi ja laadukkaammiksi. Suodatinkahvi on yhä ykkönen, samaan aikaan vastuulliset valinnat ja pienpaahtimot ovat kasvattaneet suosiotaan. Kahvin alkuperä kiinnostaa yhä useampaa ja se, miten kahvista saa paremman makuista. Panostetaan laatuun määrän sijaan”, kuvailee Kestilä.
“Kahvin hinnan nousu vaikuttaa varmasti myös siihen, että kahvia valmistetaan juuri se määrä mitä juodaan, eikä sitä valmisteta liikaa tai esimerkiksi heitetä viemäriin”, Kestilä lisää.
-
Tiedote 8.11.2024
Vuodesta 2017 järjestetyt vuoden kahvikilpailut järjestetään yhdeksättä kertaa Helsinki Coffee Festivaleilla huhtikuussa. Tapahtuma viettää myös 10-vuotisjuhlavuottaan ja sen kunniaksi luvassa on entistä laadukkaammat festivaalit tunnelmallisella Kaapelitehtaalla 25.-27. huhtikuuta 2025.
Kilpailut käydään jo ennen tapahtumaa 1.4. tutuissa kategorioissa: vuoden suodatinkahvi, vuoden kofeiiniton kahvi, vuoden espresso, vuoden musta tee, vuoden vihreä tee, vuoden maustettu tee sekä vuoden kombucha. Tuomaristo tulee koostumaan kahvi- ja ruoka-alan ammattilaisista ja vaikuttajista sekä kansainvälisen tason päätuomarista. Lisäksi Jäätelö- ja suklaakarnevaaleilla valitaan vuoden suklaat ja jäätelöt eri kategorioissa.
Suodatinkahvit sekä kofeiinittomat kahvit kilpailussa tulee valmistamaan puolueeton ammattibarista. Kahvien tasalaatuisuuden ja samanlaisten valmistusolosuhteiden varmistamiseksi kilpailukahvit valmistetaan kilpailujen yhteistyökumppanin Wilfan suodatinkahvinkeittimillä ja kahvipavut jauhetaan Wilfan myllyillä. Kilpailukahvien valmistustapa on valittu niin, että kotioloissa pääsee samanlaisiin makuelämyksiin helposti maistelemaan vuoden suodatinkahveja.
10 vuotta paremman kahvi-, tee- ja tapahtumakulttuurin puolesta
Yli 10 vuotta sitten kolme ystävystä Tommi Harju, Maija Kestilä ja Matti Laukko kerääntyivät maistelemaan yhden reissusta tuliaisiksi tuomaa kahvia. Tuli puhetta suomalaisten rakkaudesta kahviin ja ajatus, miksi Suomessa ei järjestetä kahvifestivaaleja.
“Sillä hetkellä ainoa kahvifestivaali, jota järjestettiin, oli Lontoossa. Päätimme yhdistää taitomme tapahtumien järjestämisestä ja kiinnostuksesta parempaan kahviin. Helsinki Coffee Festival järjestettiin ensimmäistä kertaa Suvilahden Kattilahallissa keväällä 2015”, kuvailee yksi tapahtuman perustajista Maija Kestilä.
Viidessä vuodessa tapahtuma tuplasi kävijämääränsä, rinnalle tuli teetä, suklaata ja jäätelöä. Festivaali porskutti iloisesti ja intohimoisesti eteenpäin. Myöhemmin mukaan liittyi myös kombucha.
“Covid-vuosistakin selvittiin, jolloin tiimiä jopa kasvatettiin. Halusimme uskoa parempaan tulevaisuuteen ja tapahtumamme tekikin yleisöennätyksen vuonna 2022”, Kestilä jatkaa.
Eteenpäinvievä voima oli uskoa rohkeasti tiimin tekemiseen ja siihen, että laadukkaille tapahtumille ja elämyksille on entistä enemmän tarvetta. Yleisöennätys tehtiin myös seuraavina vuosina ja nykyään Kaapelitehdas täyttyy yli 10 000 herkuttelijasta joka huhtikuu.
“Kuten hyvä ystävyys, myös laadukas tapahtuma kestää aikaa ja kehittyy vuosi vuodelta paremmaksi. Sitä viedään eteenpäin yhdessä intohimolla ja rakkaudella”, sanoo Kestilä.
Lue lisää eri vuosien kilpailujen voittajista täältä.
-
Tiedote 21.4.2024
Pohjois-Euroopan suurin kahvifestivaali Helsinki Coffee Festival ja vuoden herkullisin tapahtuma Jäätelö- ja suklaakarnevaali teki yleisöennätyksen ja Kaapelitehdas täyttyi viikonloppuna yli 10 000 kävijästä. Kävijöitä oli enemmän kuin viime vuonna. Tapahtumassa palkittiin myös vuoden kahveja, teetä, jäätelöitä, suklaita ja kombuchoita. Sunnuntaina julkistettiin vuoden paahtimo ja kahvivaikuttaja.
Helsingin Kaapelitehdas täyttyi jälleen herkuttelijoista, kun vuodesta 2015 järjestetty Helsinki Coffee Festival sekä vuodesta 2018 järjestetty Jäätelö- ja suklaakarnevaali järjestettiin kolmannen kerran samaan aikaan.
"Mahtavaa, että ihmiset tulivat herkuttelemaan ja viihtymään Kaapelitehtaalle. Kolmepäiväisessä tapahtumassa pääsi uppoutumaan kahvin, teen, kombuchan, suklaan ja jäätelön maailmaan sekä herkuttelemaan kevään ja kesän uutuusmauilla", kuvailee yksi tapahtuman perustajista Maija Kestilä.
Perjantaiaamuna 19.4. julkistettiin suodatinkahvin, kofeiinittoman kahvin, kombuchan, mustan, vihreän ja maustetun teen sekä suklaiden voittajat. Espresso ja vuoden jäätelö, vuoden gelato sekä vuoden sorbetti -kilpailut käytiin ja julkistettiin tapahtumassa perjantai-iltana. Sunnuntaina 21.4. selvisi vuoden 2024 paahtimo ja kahvivaikuttaja.
Vuoden paahtimoksi 2024 valittiin 27 eri paahtimon joukosta helsinkiläinen Good Life Coffee Roasters, joka pärjäsi tasaisesti vuoden suodatinkahvi ja espressokilpailuissa sekä yleisöäänestyksessä.
Vuoden paahtimon valintaan vaikuttaa sijoitus vuoden suodatinkahvissa (⅓), espressossa (⅓) sekä yleisöäänestyksessä, ammattilaispäivän äänestys sekä tapahtuman yleisöäänestys (⅓).
Vuoden paahtimo
1. Good Life Coffee Roasters, Helsinki
2. Kaffa Roastery, Helsinki
3. Lehmus Roastery, Lappeenranta
Vuoden kahvivaikuttaja on valittu tapahtumassa vuodesta 2018 ja tänä vuonna kahviammattilaiset saivat ehdottaa ehdokkaita, joista neljä eniten ehdotuksia saaneet pääsivät tapahtuman yleisöäänestykseen. Kilpailun voittaja valitaan yleisöäänestyksen perusteella.
Vuoden kahvivaikuttaja
1. Kaisa Kokkonen, Kaffa Roastery
2. Roosa Jalonen, Cup Taster Suomen mestari 2018, UK Barista Champion 2024
3. Aleksi Kuusijärvi, Good Life Coffee
Vuoden suodatinkahvi-, kofeiiniton kahvi-, kombucha-, musta, vihreä ja maustettu tee, suklaa, espresso, vuoden jäätelö, vuoden gelato sekä vuoden sorbetti -kilpailujen voittajat löytyvät aiemmista tiedotteista.
Ensi vuonna Helsinki Coffee Festival ja Jäätelö- ja suklaakarnevaali järjestetään Kaapelitehtaalla 25.-27.4.2025. Helsinki Coffee Festival juhlii 10-vuotista taivaltaan ensi vuonna.
-
Tiedote 19.4.2024
Pohjois-Euroopan suurimmilla kahvifestivaaleilla Helsinki Coffee Festivaleilla ja Jäätelö- ja suklaakarnevaaleilla palkittiin tänään 19.4. vuoden suodatinkahvit, kofeiinittomat kahvit, suklaat neljässä eri kategoriassa, teet kolmessa eri kategoriassa sekä kombuchat. Vuoden suodatinkahvi valittiin kahdeksatta kertaa.
Tänä vuonnakin moni suodatinkahvikilpailun kahvi tuli Kolumbiasta. Sekä suodatin että kofeiinittoman kahvin kolmen parhaan joukossa loistaa kolumbialaiset kahvit. Ainoastaan yksi top 3 -kahveista tuli Hondurasista.
Paras suodatinkahvi paahdetaan Helsingissä ja kofeiiniton Espoossa
Tuomaristo valitsi vuoden suodatinkahvit 22 eri paahtimon kahvien joukosta. Voittajiksi julistettiin helsinkiläisen pienpaahtimon Good Life Coffee Roastersin kolumbialainen Monteblanco, mixed process by Rodrigo Sanchez -kahvi. Vuoden kofeiinittomaksi kahviksi valittiin espoolaisen pienpaahtimo Espoon Kahvipaahtimon El Placer - Sebastian Ramirez's - Red Fruits decaf -kahvi.
Kofeiinittomissa kahveissa kilpaili 17 eri kahvia, mikä on 20 % enemmän kuin viime vuonna. Kofeiinittomien kahvien suosio kasvaa ja kahvit ovat yhä laadukkaampia.
Tuomaristo arvioi kahvien makeutta, tasapainoa, makua ja jälkimakua. Tuomarit maistelivat kahvit sokkona. Raati koostui kahvin ammattilaisista sekä ruoka-alan vaikuttajista, johon kuuluivat barista Noora Ikonen, kahviammattilainen Matias Merikukka sekä kahvikilpailun pääyhteistyökumppanin Wilfan edustajat kahvilaiteasiantuntija Niko Olkkonen.
Suodatinkahvit sekä kofeiinittomat kahvit kilpailussa valmisti puolueeton ammattibarista. Kahvien tasalaatuisuuden ja samanlaisien valmistusolosuhteiden varmistamiseksi kilpailukahvit valmistettiin Wilfan Black Performance -keittimellä ja kahvipavut jauhettiin Wilfan Uniform -myllyillä. Valmistustapa valittiin niin, että kotioloissa pääsee samanlaisiin makuelämyksiin helposti maistelemaan vuoden suodatinkahvia.
Vuoden suodatinkahvi
1. Monteblanco, mixed process by Rodrigo Sanchez, Columbia, Good Life Coffee Roasters, Helsinki
2. Heimar Collazos, Gesha, Colombia, Porin Paahtimo, Pori
3. Lykke Can - Ignacio Sosa, Honduras, Lykke Kahvitilat, Kuopio
Vuoden kofeiiniton kahvi
1. El Placer - Sebastian Ramirez's - Red Fruits decaf, Kolumbia, Espoon Kahvipaahtimo, Espoo
2. Kesämäki, Kolumbia, Lehmus Roastery, Lappeenranta
3. Nap Queen, Kolumbia, Johan & Nyström, Helsinki/Tukholma
“Kovatasoinen kilpailu, laadukkaampia kahveja kuin viime vuonna. Tiukka skaba ja moni kahvi sai korkeat pisteet”, kuvailee tuomari Matias Merikukka suodatinkahvikilpailun tasoa.
“Molemmissa kahvikilpailuissa mukana oli rohkeita kahveja, jotka yllättivät positiivisesti! Viisi vuotta sitten maistoi selkeästi, mikä kahveista oli kofeiiniton. Nykyään nähdään enemmän aikaa ja vaivaa kofeiinittomiin kahveihin”, kuvailee tuomari Niko Olkkonen.
“Huomaa että on panostettu kofeiinittomiin kahveihin. Taso selkeästi nousee koko ajan. Ei erottaisi, ovatko nämä kofeiinittomia kahveja vai kofeiinillisia”, kuvailee tuomari Noora Ikonen.
Vuoden kombuchat valittiin 10 eri tuotteen joukosta. Kombuchatuomareina toimivat huippukokki Sasu Laukkonen, teeasiantuntija Jarkko Myllykangas sekä Teenystävät ry:n puheenjohtaja Petra Tandefelt.
Vuoden kombucha
1. Green Apple, Ohakune
2. Lime Time, The Good Guys Kombucha
3. Mandarin & Yuzu, Rudy's Kombucha
Vuoden teet valittiin kolmessa eri kategoriassa: musta, vihreä ja maustettu tee. Vuoden mustassa teessä kilpailu viisi eri teetä, vihreässä kuusi eri teetä sekä maustetussa seitsemän. Teekilpailun tuomareina olivat teeasiantuntijat Marie Cazes ja Jarkko Myllykangas sekä Teenystävät ry:n puheenjohtaja Petra Tandefelt.
Vuoden vihreä tee
1. Sejak AAA, Teepolku Oy
2. Grazy Diamond, Paahtimo Papu
3. Sencha Vihreä tee, Inka Paahtimo
Vuoden musta tee
1. Moon child, Paahtimo Papu
2. Mei Zhan Jin Jun Mei, Teepolku
3. Forsman Tee, Red Specialty, Aaro Forsman
Vuoden maustettu tee
1. Appelsiini Musta tee, Inka Paahtimo
2. Litsitee, Teepolku
3. Kuutostee, inkivääri-eukalyptus, Lehmus Roastery
Vuoden suklaalevy, vegaaninen suklaalevy, vuoden praliini ja vegaaninen praliini valittiin myös Jäätelö- ja suklaakarnevaaleilla.
Vuoden suklaa -tuomareina toimivat huippukokki Sasu Laukkonen, ruokatoimittaja Sanna Mansikkamäki, ruokatoimittaja Mariaana Nelimarkka sekä jälkiruoka-asiantuntija Miiro Tähti.
Vuoden suklaat on valittu vuodesta 2019 Jäätelö- ja suklaakarnevaaleilla. Tänä vuonna kisassa oli neljä eri kategoriaa vuoden suklaalevy (20 eri levyä), vuoden praliini (15 eri suklaata), vuoden vegaaninen suklaalevy (18 eri levyä) sekä vuoden vegaaninen praliini (13 suklaata).
Vuoden suklaalevy
1. Maldon merisuola - Paahdettu valkosuklaa, Vanhankaupungin Suklaa
2. Wild Blueberry, Goodio
3. Caramel, Xocolab
Vuoden vegaaninen suklaalevy
1. Vadelmasuklaa, Vanhankaupungin Suklaa
2. Alkuperä tumma suklaa Meksiko 66%, Xocolab
3. Dark chocolate-raspberries, Billnäs Chocolate Factory
Vuoden praliini
1. White chocolate-passion fruit, Billnäs Chocolate Factory
2. Maitosuklaa & Ruskea voi, Vanhankaupungin Suklaa
3. Guava Caramel, Xocolab
Vuoden vegaaninen praliini
1. Passiohedelmä, Vanhankaupungin Suklaa
2. Kookos caramel, Xocolab
3. Tumma suklaa appelsiini konvehti, Joy4Food
-
Tiedote 19.4.2024
Pohjois-Euroopan suurimmilla kahvifestivaaleilla Helsinki Coffee Festivaleilla ja Jäätelö- ja suklaakarnevaaleilla palkittiin tänään 19.4. myös vuoden espressot sekä vuoden jäätelöt eri kategoriassa. Vuoden espresso valittiin kahdeksatta kertaa.
Paras espresso paahdetaan Espoossa
Tuomaristo valitsi vuoden espressot 17 eri paahtimon kahvien joukosta. Voittajiksi julistettiin espoolaisen pienpaahtimon Espoon Kahvipaahtimon etiopialainen
Tuomaristo arvioi kahvien ja teen makeutta, tasapainoa, makua ja jälkimakua. Tuomarit maistelivat kahvit sokkona. Raati koostui kahvin ammattilaisista paahtimon omistaja, vuoden nuori kahvivaikuttaja 2023 Kimia Bergesonista, barista Noora Ikosesta, kahvitutkija Tia Mäkisestä sekä kahviammattilainen John Söderlundista.
Osa kilpailijoista valmisti espressot osastoillaan ja osa La Marzoccon tarjoamalla espressolaitteella.
Vuoden espresso
1. Dukamo Family - Natural Dry Anaerobic, Espoon Kahvipaahtimo, Espoo
2. Etiopia Natural, Inka Paahtimo, Helsinki
3. Edilson Mamian Pink bourbon natural, Colombia, Pirkanmaan Paahtimo
Tuomarit pitivät espressojen valikoimaa vaihtelevana.
”Kisakahveista löytyy espressoja kaikkien makuun”, sanoo tuomari Tia Mäkinen.
”Mukana oli paljon kiinnostavia espressoja!” kertoo tuomari Kimia Bergeson.
”Hapokkuus oli vahvasti läsnä! Klassisesta espressosta mentiin new age -tyyliin, porukka lähtenyt rohkeasti myös klassisilla espressoilla mukaan,” kuvailee tuomari John Söderlund.
”Selkeämmät erot kuin suodatinkahveissa, isompi skaala laidasta laitaan,” kuvailee Noora Ikonen, joka toimi tuomarina myös vuoden suodatinkahvi ja kofeiiniton kahvi kilpailuissa.
Voittajaespressoa tuomarit ylistivät voittajaespressoa sanoilla “Maut olivat hienosti hallinnassa”, sanoo Söderlund ja “Todella makea alku ja jäi ihanan pehmeä jälkimaku”, kuvailee Bergeson.'
Vuoden jäätelöt valittiin kolmessa eri kategoriassa
Vuoden jäätelö -tuomareina toimivat toimittaja, olutsommelier Maria Markus, ruokatoimittaja Mariaana Nelimarkka, yrittäjä, keittiömestari Miki Puikkonen sekä Robert's Coffeen gelatomestari Toni Sinkkonen.
Vuoden jäätelö -kilpailuissa kisattiin kolmessa eri kategoriassa:
Tuomarit maistelivat jäätelöitä sokkona ja arvioivat niiden koostumusta, makua, jälkimakua ja ulkonäköä. Vuoden jäätelöt on valittu vuodesta 2019 Jäätelö- ja suklaakarnevaaleilla.
Vuoden jäätelö
1. Lakritsijäätelö, Pappagallo
2. Sweet Santa Kaurakaneli, Sweet Santa
3. Kuningatarkermajäätelö, Närpiön Jäätelötehdas
Vuoden gelato
1. Pistachio, Cafetoria Roastery
2. Suklaa-hasselpähkinä-nutella!, Gelato Laurentius
3. Paahdettu voi-valkosuklaagelato, Art Gelato
Vuoden sorbetti
1. Mango-Passion fruit sorbet with Orange blossom honey, Cafetoria Roastery
2. Mangosorbetti, Pappagallo
3. Melonisorbetti, Dream caffe / Gelato Laurentius
“Hienoa, että tullut jäätelöihin trendikkäästi värejä. Vahvoja punaisen ja keltaisen sävyjä. Maut ovat vahvistuneet ja korostuneet nyt, mikä on hienoa”, kuvailee tuomari Miki Puikkonen.
“Hyvä taso, laatutuotteita, intensiivisiä makuja. Myös yllättäviä makuja, mitä ennen en ole maistanut, erityisesti sorbeteissa”, kuvailee tuomari Maria Markus.
“Hyvälaatuisia jäätelöitä. Oli helppo valita parhaat. Joukossa oli myös yllättäviä ja riitasointuisiakin makuja”, kuvailee tuomari Mariaana Nelimarkka.Median akkreditointiin pääset tästä.